Sabtu, 31 Disember 2011

#SELAMAT TAHUN BARU 2012




salam sejahtera dan salam tahun baru :)
oraiitt , sempena tahun baru nie , mesti korang ada azam dan azim baru kan ?
aik ? apa kena mengena ngan azim pulak ni ? hehe
maybe azimat k0t ,.. haha pape jelaa .



oke , sempena tahun baru nie ... ermmm apa ek ?
entah la , dah tak taw pulak nak cakap apa . 
dahdah ,. merepekk pulak !
malam tadi kiteorang buat BBQ ? erm ,.. nyumnyumnyum ~


entah bape ekor ikan entah aku makan ~ ayam , sotong , udang !
huhu .. tapi kerang takdak yerr .., walaupun rumah depan lautt .
ngekngok , bajet saja kamoo ..
anyway , thanks la kat adik beradik ayah aku yg 
bersusah payah ajak aku n family joiinn . tapi , buat dekat rumah aku 
jugakk hehe .


whoaa .. next year PMR weii ! hmm . doakan ye korang 
supaya aku dapat buat yg terbaiikk .
usaha + doa + tawakkal
ermm .. kalau dah takdir dan jodoh tak kemana kan ?
eh ? yeke ? betul ke ?yelaa kott .. 



assalamualaikum ..
choww :)

Khamis, 29 Disember 2011

'END YEAR MEGA GIVEWAY'




see the entry ? yeah , aku saja2 je nak join . almaklumlah
gediikk .. hhaha , takde la . ! aku tengok best je .
lumayan tuh ! jom la join sekali END YEAR MEGA GIVEWAY
...... join sekali taw !








Senarai Hadiah
  1. 2X contact lense and case bagi SEPULUH pemenang dari >SINI<
  2. 5X baucer RM 15 , 5X baucer RM10 , 5X baucer RM5 dari >SINI<
  3. 3 hermes purse  dari >SINI<
  4.  NABILA MARS beliau sponsor 5X header
  5.  MALIIHAH MADZELAN beliau sponsor 1X header
  6. AINA HANANI header glitters 2X dan edit classic template 1X
  7. Dan Anys sendiri sponsor tiga doodles :)

TOTAL UP , semua ada 40 pemenang :) 


untuk pengetahuan korang tarikh tutup dia 31 DISEMBER 2011
so , apa tunggu lagi ..

erm mao tag siapa ye ?.. tag jelha 
1) kak kyra
2) kak ain

errkkk ~







oraiitt , nampak picca kat atas tuh ? nampak kan ? kalau tak haha pepaham la ye .
oke , arini aku sarapan makan apa ? yeah , spaghetti ! sedaapp . bak kata omputeh
delicious , scrumptious , haha !.. bagik pelajar2 tingkatan 2 maybe taw and kenai kot
perkataan tuh ! 



sapa nak ? angkat tangan tinggi tinggi . oke , stop ! ada bau . hek-3
kidding jelha geng . eh ! geng ? pape jelha asalkan aku bahagia . huhu
erm , korang sarapan apa ari ni ? mesti lagi speciall en ? takpe2 tak kesah pun
special ke tak janji sarapan . disebabkan spaghetti tu sedap sangat , ada
la budak sorang ni makan entah bape kali tambah tah , pelik betul aku !




dah pulak tuh ! lepas makan tak buat aktiviti pape pulak , PERGH .. 
memang boroiii abeh la . nak taw sape ?KLIK SINI tu la dia adik aku ,
kalau bab makan ni bagik jelaa kat dia memang tong sampah , tak paham
betul aku dengan dia nie . Entah apa entah yang dia nak sampai makan macam
tu sekali , kalau boleh sarapan just untuk dia je 3 pinggang ada .. eh ! 
pinggan laa ~ hehe 



aduhaiii , penat aku merapu + melalut + merepek nie .
ha ,! jangan lupa la komen yerrkk ..
korang kan baik . (cet , baru nak puji) haha .. guhgau je .



tata ~ assalamualaikum .
jumpa lagi .

yeah , aku rajin ~



hyep korang , dah lama kan aku tak update entri . sorry ea korang ! aku sibuk sikit lha .
lagi pun aku tak taw nak cerita apa kat korang . yelha ~ takkan asyik cerita yang best je .
macam takde cerita bad pulak .. hehe .


oke , stop melalut ! di malam yang sungguh indah ini , mungkin ramai yang sedang dibuai 
mimpi kot . tapi , time korang tengah dibuai mimpi tu lha aku rajin .
nak taw tak aku buat apa ? nak taw ke ? sebelum tu , tutup mata dulu .. tutup cepat ,
ha ! aku nampak ada yang tak tutup tu ., oke2 , sorry sekali lagi ! ala , saja je
nak gughau senda , yelha ! korang kan dah bosan baca entri aku yang tah pape tu kan ?



Maisarah Arkam dah S T O P . sekarang ko nak ceritakan apa yang membuatkan ko rajin
sangat time orang tengah dibuai mimpi . oraiittt , aku akan cerita . sebenarnya aku masak maggi je
punnn .. gelak lha puas2 sampai lebam ~ takpe2 i know lha u olls lagi terer dari i ,
tapi pedulik hape aku . entri aku + blog aku ..



nyum..nyum..nyum ! sedap nyee ... cet , perasan je . nak ka ? bukak mulut besau besau cepat .
aumm .. nyummy ! HAHA .. sabariah jelha . ada yang nama sabariah ke baca entri nie ?
sorry sangat sangat ye . takde niat pun nak sakit kan ati . just nak berkidding je ..


oke , chow ! tata
assalamualaikum ~

Ahad, 25 Disember 2011

Contest:Blogger Siapa Bertuah Tahun 2012?




korang nampak tak entri dan banner kat atas nie ? cute en ..
oke , sekarang nie aku baru nak berjinak-jinak join
contest .. so , aku nak tag kawan-kawan yg telah ajar aku macam mana nak
join contest nie .. so :


1) sis ain syahirah
2)bro amin
3)sis kyra


Khamis, 22 Disember 2011

apa benda ni =="




grrr .. apa hal kau nie ? pelik betul aku . ada jugak yg kena cepuk kang !
hehe , rilekss r korang saja je tuh ! gimik + gidikss .. 
oke . stop pasal semua tu , tadi aku bagi mesej kat bro sorang nie . saja ja bha !
aku tanya lha dye dapat bape PMR . mengada kan ? eh ! suka ati aku r .


Bro ni la haha ! sorry ye bro .. wa buat camni ! saja jerr
bro nie memang terbaeekkk lha ~ terbaekk ke ?
boleh lha ! aku selalu gak chat ngan dy . hehe ! kalau chat tu perghh..
memang kawtiimm abes lha . tapi still ada batasan jugak .



dye sebenarnya kawan sekolah rendah aku , tak sangkabila da naik sekolah menengah
 ni boleh satu sekolah .teringat lagi sekolah rendah dulu , 
aku kenal dye pun bila da akhir2 sekolah . so , bila aku masuk tahun 6
sunyi lha pulak takde kawan senior . aku memang suka kawan
dengan bro n sis atas nie , tak tw lha nape ! maybe bestt kowt ! hehe



tekantekan ha ! nie lha dye kawan aku yg memang 'awesome'
haha .. dye cakap aku nie BFF dye , tapi aku rasa macam tak . Agak-agak korang
kenapa ? yelha mana tak nye , semenjak da ada awek ni ,
kiteorang da tak mesej macam dulu lagi ! ermm.. agak nye orang 'in a relationship'
nie memang macam ni ye ? awek  lagi penting dari kawan ??



ish , pelik betul aku dengan orang bercinta ni .. best ke wei bercinta tu ?
sebabnya aku juz tw bercinta kat Allah , Rasul n my parents je ..
hmm .. ntah la ! aku tak taw nak jadik apa ngan bebudak sekarang nie .
aku bukannya alim sangat , fine kalau korang nak cakap 
'eleh , bajet alim ! macam tak pernah couple pulak'
seriusly , aku memang tak pernah couple2 nie .. petak aku dibuat nya ! grr ..

blalha,akutakheranpunkorangnakcakappe .!!

awak baik ?




sape nak sihat ? aku da bape ari tak makan nasi ni ?
err .. hehe mesti ko cakap diet an ? huh !
sorry la wei takde istilah dietdalam hidup aku taw .
Jom klik sebab tu la . tak suka aku diet2 ni
aku pun tak taw .


mesti cakap aku gemokss an ? tak kesah la .. aku lagi suka !
pelik ==" Biasa jewr haha !
buang masa . keh-3 , aku memang macam ni .
agak ngengg ~ shut ! bising je .
tak suka ?! ada tanda pangkah kan kat atas ? try tekan ..
HAHA ! kesian ..


Tengok sini cantekk woo ! jeless nye ..
grr .. dia sape ? kawan aku la ye pun . hek-3
comel kan ?? baik angguk , kalau tak aku tukar yang lain .
Bertukar ha , kan da tukar ! tu la korang .
ish3 .. kesian la dia .


tak baik nyeee ~ mintak maaf balik ..
ahh ! pedulik apa , mintak maaf gak .
ermm .. tak berhati perutt !

tahniah !



Alhamdulillah , ari ni adalah keputusan PMR 2011 diumumkan . Tahniah !
mesti korang tertanya2 kan , sekolah aku dapat bape orang straight A ?
alhamdulillah tahun ni ramai sikit berbanding tahun lepas ..
agak2 korang bape ? ha ! sabar
troloolooolo .. ^_^
20+ orang .. haha ! tahniah akq2 n abg2 ..



tak caya ke ? Tekan sini ha ! puas ? 
macam mana ? ada berann ?
HUH ! tahun depan aku pulak ! hope sangat boleh score .
aku tengok pic dia orang sedih + happy sangat kot ..
dapat peluk mak ayah dia orang , happy an dia orang dan boleh buat dia orang
SENYUM >_< .. best nyeee



oke , batch 96 da lepas . tahun depan batch 97 pulak !
tak sabar2 kot .. tapi agak berdebar jugak la ..
sepupu aku usha sini dapat 4A je , btw ! TAHNIAH .
yang lagi sorang tengok ye dapat 5A , TAHNIAH jugak .
lepas ni agak2 sekolah mana la dia orang erk ?
ermm .. =="


good luck guest . hope u will success
in u're life . ^,^

Ahad, 18 Disember 2011

penat nye ..




ari ni aku penat gilerr .. ni mesti effect sabtu ngan ahad la ni ,
korang tau kan aku pergi mana ?
tak tau ? sabar la aku nak bagi tau la ni .
tapi sebelum tu korang boleh tengok apa yg aku buat dekat
sini semoga happy .



oke , jangan buang masa . sebenarnya cuti minggu lepas
aku ada pergi kursus ni , memang bestt la ..
mula2 tu memang agak membosankan
jugak la .. sebab belum ada kawan lagi kan , biasa la tu !



aku ni sebenarnya malu nak tegur orang ,
nanti kang kalau aku tegur orang cakap 'peramah terlajak betul' .
yelaa .. tapi aku tengok orang jugak la ..
kalau dia tu macam pemalu sikit nanti aku tegur la ,
HAHA :D tegur orang pemalu mungkin agak senang kot !



tapi tak puas la dekat sana , HUH ! lega weyh bile dapat tau takde
'night walk' aku memang sensitif betuii ngan perkataan tuh !
aku pun tak taw kenapa , dah la tempat nya dekat dengan KUBUR .
seraamm wookk !


aku tau citer aku nie tonggang langgang .. tapi ,
ampun dan maaf sangat2 ye ,. baru cuba nak menulis
n meluahkan .. HAHA


jumpa disini . 
Assalamualaikum . ^_^

Sabtu, 10 Disember 2011

                                                                      assalamualaikum

uit2 .. erm , ari ni penat sangat wei ! tau tak kenapa ? tak tau kan .. ni nak bagi tau la ni ..
sebelum tu tengok ni haha .. macam tu la ! oke2 , aku citer sekarang .
Dah seminggu aku tido pukul 2 pagi tau ,. sebab apa ? semua ni angkara
budak ni sebab dia la aku tido lambat tau tak .
Kat dalam bilik melayan dia dah macam pakwe mesej  je kerjanya .
abeh kedit aku tengok

oke . stop citer pasal dia .. aku penat la baru balik kenduri kawen !
kat mana tak yah cakap la , dekat je melaka ..
tak best pun .. bukan nya aku pegi jalan-jalan mana2 pun
pegi balik .

babai

Sabtu, 3 Disember 2011

sayang korang ketat-ketat ~

                                                             
                                                  ~assalamualaikum~





     # wah , cantek .cun.comey la kawan2 aku nie .. haha
      nape cantek sgt nie syg oii ?? (gedik)
       nie budak aspuri form 2





                                           
                                              #smart ar korang ! gud luck tahun depan .




# thanks sape yg buat nie ..
cantek weyh ! haha .
korang memang kawan yg da best